luni, 26 ianuarie 2015

Bread



      În sfârșit pot spune vacanțăăă! Acum pot să-mi văd liniștită de treabă, so let's see what I have prepared today : 
    A "very cruncy bread 
- 8 ouă;
- 2 căni zahăr + 3 linguri pentru crustă;
- 300 ml iaurt gras;
- 200g unt + 100g pentru crustă;
- 2 plicuri zahăr vanilinat;
- coajă de portocală;
- 2 căni căpșuni;
- 1 cană cu nuci tăiate în bucăți mai mari + 1 sfert de cană pentru crustă;
- 2 lingurițe praf de copt;
- 2 lingurițe bicarbonat;
- 2 căni făina + 4 linguri pentru crustă;
- 1 linguriță sare + jumătate pentru crustă;
- scorțișoară.

Am pus făina impreună cu ingredientele uscate și untul într-un bol și le-am amestecat cu mâna, până ce am încorporat untul și a rezultat un aluat grunjos, am lăsat de o parte.  Ouăle le-am bătut separat, într-un alt bol împreună cu coaja de portocală. După ce le-am bătut bine, am adăugat nuca și capșunile. Am turnat compozitia peste amestecul de făină cu unt, am amestecat bine. Apoi am uns două forme de chec cu puțin unt, le-am îmbrăcat cu hârtie de copt. Am turnat amestecul în forme. Am amestecat untul rămas cu cele 4 linguri de făină, zahăr, sare si scorțișoară si le-am presărat deasupra compozițiilor. Grătarul de la cuptor l-am pus în mijloc, apoi am setat cuptorul  la 180 grade și după ce s-a încălzit am pus formele. După aproximativ 45 de minute au fost gata. Am verificat cu un băț de frigărui. Le-am lăsat să se răcească, iar până seara le-am devorat :d

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu